Homoseksuaaliseen eroottiset tarina seksi teija

22.01.2018

Gay-hieronta

Comments Off on Homoseksuaaliseen eroottiset tarina seksi teija


Seksuaalivähemmistöistä kertovia novellikokoelmia ei ole kotimaisessa kirjallisuudessa juuri ilmestynyt. Yksi tällainen on kuitenkin Harald Birger Olausenin teos, joka sisältää yli 60 novellia homoseksuaalien elämästä.

Olausen on julkaissut myös teemaa käsitteleviä romaaneja ja runoja. Kauniissa pienoisromaanissa Peetu pääsee isänsä kanssa kesällä kymmenen kertaa purjelennolle. Peetu on sukupuolenkorjausprosessissaan matkalla kohti leikkauksia. Hänen perheellään ja tyttöystävällään on asioiden kanssa käsittelemistä ja Peetulle on välillä vaikeaa nähdä myös heidän näkökulmaansa. Kyse on kuitenkin siitä, että hän pääsee tulemaan omaksi itsekseen viimein.

Topelius-palkitussa fantasiaromaanissa prinsessa Sadeia lasittarineen matkustaa Surukauriin saarelle. Yksi lasittarista on erittäin kiintynyt prinsessaansa, kunnes kohtaa Surukauriin kansan pariin päätyessään erään toisen tytön Transsukupuolisen henkilön äidin näkökulmasta kerrottu ja kirjoitettu, myös nuorille lukijoille sopiva Poika pääsi Finlandia Junior -ehdokkaaksi. Teoksen näkökulma on hienon rehellinen, siinä tunnustetaan myös oma ymmärtämättömyys ja rajallisuus asiassa, jota on ulkopuolisen usein vaikea käsittää.

Nuortenkirjallisuutemme suuri menestyjä Simukka on alusta asti osannut käsitellä teoksissaan vaikeita aiheita. Hänen esikoisteoksensa aiheena on teini-ikäisten tyttöjen rakkaussuhde, jonka haasteita tuodaan kirjassa rohkeasti esiin.

Kymmenille kielille käännetyissä ja mahdollisesti Hollywood-elokuvaksikin päätyvissä Lumikki Anderssonista kertovissa kirjoissa päähenkilöllä on tyttöystävä, joka aloittaa sarjan aikana myös sukupuolenkorjausprosessin. Vuonna edesmennyt Seita Vuorela os.

Parkkola kirjoitti Niina Repo kirjailijaparinaan nuortenkirjoja, joissa kuvattiin poikien välistä rakkautta ehkä ensimmäistä kertaa suomalaisessa nuortenkirjallisuudessa. Jännittävässä Ruttolinna -kirjassa suomalaisnuoret ovat päässeet kesätöihin linnaan Ranskassa, jossa tosi ja lavastettu alkavat sekoittua.

Kirjan tarina jatkuu myös itsenäisessä jatko-osassa Jalostamo. Esiin on nostettava myös tämä muutamien vuosien takainen omakustanne, josta on muodostunut käsittääkseni jonkinlainen kulttisuosikki. Tässä kirjassa teini-ikäiset rakastavaiset ovat poikia, ja matkassa on jälleen totutusti mutkia.

Pienoisromaanissa on hyvin kaunista kerrontaa sisältävä tarina kolmiodraamasta kahden pojan ja yhden tytön välillä. Saako sitä rakastaa ketä haluaa? Päiväkirjaromaanissa kerrotaan vuodesta , jolloin räjähtivät sekä Tsernobyl että päähenkilö Mariian tajunta. Kirjassa yhdistyvät tuttu ja vieras, tyttökirjatraditio ja naisten välinen rakkaus. Nikottelua on asiallinen romaani, jossa päähenkilö on ihan tavallinen vuotias poika, joka sattuu tykkäämään pojista.

Hyväksynnän saaminen on kuitenkin monesti kiven alla. Listan aikaisempien nuortenkirjojen ollessa viime vuosilta tämä on kirjoitettu jo Elämänviiva kertoo hyvin todenmukaisen kuuloista tarinaa kaveruksista, joista toinen ihastuu toiseen ja yrittää säilyttää salaisuuttaan. Eelia kokee hankaluuksia kotikaupungissaan, muuttaa pois, ja uudessa yhteisössään hän pystyy avautumaan uudella tavalla, saa ystäviä ja mahdollisuuden rakkauteen. Suomeksi ja englanniksi kirjoitettu esikoisteos kertoo Miskasta, joka on määritetty syntymässä naiseksi mutta on elänyt jo viisi vuotta miehenä.

Vaihto-oppilaana hän yrittää jälleen elää naisena. Sukupuoli-identiteetin häilyvyys ja ihmisten ymmärtämättömyys tuottaa ahdistusta.

Edesmenneeseen Z-lehteen piirtäneen Annukka Leppäsen esikoisalbumi Anopin unelma on lesbosarjakuvan eliittiä sisältäen hulvatonta huumoria. Takalon sarjakuvassa vuotias nyrkkeilijätyttö Julia tutustuu salilla ikäiseensä Alexandraan. Heidän ystävyytensä syveneminen aiheuttaa hämmennystä. Lopulta he kohtaavat toisensa myös nyrkkeilykehässä. Touko Laaksonen lienee tunnetuin suomalainen sarjakuvataiteilija.

Monesti hänen taiteestaan puhuttaessa ei tule esiin, miten hän on tehnyt kokonaisia sarjakuva-albumejakin, ja niitä löytyy erittäin huonosti myös kirjastoista. Tästä syystä teosten tiedot varmaankin ovat jääneet toistaiseksi viemättä myös Kirjasampoon. Sarjakuvien täydentäminen palvelussamme on muutenkin vielä kesken, mutta Mattipekka Ratian Nakki ja Tappi -sarjakuva ansaitsee maininnan ensimmäisenä suomalaisena miesparin arjesta kertovana sarjakuvana.

Se ilmestyi ensin Ilta-Sanomissa. Tämä runokokoelma vuodelta sisältää rankkoja ja murteellisia runoja, joissa ei-heteron toive voi olla jopa kuolema. Nuoren tytön välillä kivinen tie aikuisuuteen ja itsensä hyväksymiseen päättyy kuitenkin onnellisesti. Vuonna julkaistu kokoelma oli kenties ensimmäinen avoimesti homonäkökulmasta kirjoitettu runokokoelma Suomessa. Runot ovat epäsovinnaisen eroottisia ja uskonnollisia liikkuen maalla ja kaupungissa, arjessa ja unissa.

Saision "outojen ooppera" sai kantaesityksensä Suomen kansallisteatterissa Kansanedustaja, hänen puolisonsa ja heidän au-pairinsa törmäävät mm. Tom of Finlandiin, vanhojen homojen veljeskuntaan, muslimiin, joka on leikannut irti korvansa, menneisyyden vänrikkiin, William Shakespeareen ja seitsemään kääpiöön.

Vuoden suuri arvostelijoiden suosikki ja esikoisromaaniksi poikkeuksellisen myyntimenestyksen saavuttanut Neljäntienristeys kertoo erityisesti vahvoista naishahmoista. Eräänä tärkeänä juonikuviona kirjassa on kuitenkin myös naimisissa olevan miehen salattu halu toisiin miehiin. Neljäntienristeyksen itsenäinen jatko-osa Lopotti puolestaan kertoo edellä mainitun Onnin sokeasta tyttärestä Helenasta ja tämän homoseksuaalista veljenpojasta Tuomaksesta, jonka tarinaa kuvataan suomalaiselle kirjallisuudelle varsin tuoreella tavalla.

Vuoden Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saaneessa Kissani Jugoslaviassa on maahanmuuttajuuden ja perhesuhteiden ohella yhtenä suurempana teemana mm. Se teoksen kissakin löytyy homobaarista! Statovcin toinen romaani Tiranan sydän kertoo pakolaisuudesta ja itsensä etsimisestä ympäri Eurooppaa, ja myös sukupuoli-identiteettien kirjo on kirjassa näkyvillä.

Holman esikoisromaanissa puolestaan seikkaillaan kirjasto- ja teatterimaailmassa sekä tuskaillaan sukupuolista identiteettiä laajemminkin kuin seksuaalisesta suuntautumisesta käsin. Päähenkilö käy monesti mielessään läpi asioita, jotka yhdistää ns.

Ahtaaseen sukupuolirooliin on hankala mahtua. Ohjaajana tunnetun Elias Koskimiehen romaanissa käsitellään myös sukupuolista ulkopuolisuutta, kun päähenkilö tuntee olevansa hyvin erilainen poika maaseutukylässä Pohjanmaalla vuonna Unelmoida kuitenkin voi, esimerkiksi täysi-ikäisyydestä, matkasta New Yorkiin ja kansainvälisestä megatähteydestä.

Isän kuolema varjostaa kirjan henkilöiden maailmaa myös vahvasti. Romanttisessa fantasiakirjassa Naarni, joka on sotilas ja puoliksi jumala, puoliksi tavallinen nainen, rakastuu kohtaamaansa Emmaan. Heidän yhteiselonsa ei kuitenkaan ole helposti mahdollista. Haaviston romaanissa päähenkilö on kolmekymppinen transsukupuolinen nainen.

Toimittajana työskentelevä Inari aloittaa työt yhteiskunnallisessa naistenlehdessä ja päätyy tekemään juttua älykkäästä lampaasta, kun eläinsuojelujärjestö PETA: Jääkiekkomaailmassa valtavirrasta poikkeava seksuaalisuus on hankala asia edelleen.

Yhdysvaltoihin sijoittuvassa romaanissa nuori Timothy halvaantuu ottelussa ja hänen ystävänsä Nathan ajautuu tämän jälkeen rappiolle. Miksi Timothy käänsi katseensa väärään suuntaan taklauksen lähestyessä? Sydäntäsärkevä romaani on vahvaa luettavaa. Kevään esikoisromaanissa on päähahmoina kolme homomiestä sekä yksi transnainen ja tämän äiti. Henkilöt etsivät eri tavoin paikkaansa ja itseään, yrittävät selviytyä traumoista ja löytää elämäänsä jotain pysyvääkin, ehkä rakkautta, ehkä perhettä.

Parkkinen kertoo mielenkiintoisessa romaanissaan lesbosuhteesta Helsingissä vuonna Perheellinen nainen tutustuu naapurissa asuvaan toiseen naiseen ja ystävyys syvenee. Pelko ja kätketyt viestit sävyttävät naisten elämää.

Esseemäisesti pohdiskelevassa teoksessa päähenkilön ystävä löytää Italiassa etiopialaisen paperittoman, ja näiden välille muodostuu erikoinen seksin sävyttämä riippuvuussuhde. Kirjassa puhutaan paljon myös filosofi Ludwig Wittgenstenista ja runoilija Gunnar Björlingistä, jotka olivat kumpikin homoseksuaaleja.

Liikkeellä olemista ja matkoja niin paikoissa kuin itsessäkin kuvaava runollisen kaunis romaani kuljettaa sivuhenkilönään Sem-nimistä miestä. Sem on mennyt aikanaan naimisiin ja alkanut isännöidä kotitaloa kuten on kuulunut, mutta intohimoa vaimoonsa hänellä ei koskaan ollut.

Sem koki rakkautta ja seksuaalisuutta itselleen luontaisimmalla tavalla vain nuorena Tukholmassa. Hiltusen humoristisessa mutta tarkkanäköisessä romaanissa kerrotaan niin toimittajantyön murroksesta nykypäivänä kuin homoseksuaalien yhteisöstä Rovaniemellä luvulla. Yksi kirjan näkökulmahenkilöistä on Tuulikki, joka toimi "homoemona" ja paikallisen Setan aktiivina aikana, jolloin homoseksuaaleilla ei vielä ollut parisuhteen virallistamisen mahdollisuutta ja kehotuskielto oli voimassa.

Lämminhenkisesti eläytyvässä romaanissa kerrotaan Paulista, joka jo lapsuudessa huomaa haluavansa pukeutua naisten vaatteisiin.

Pauli on heteromies ja yrittää elää parisuhteissa naisten kanssa, mutta onko heistä ymmärtämään transvestiitin tarvetta itsensä ilmaisuun? Aimo ja Unto ovat olleet pari jo kauan, vaikka ovatkin ihan erilaisia. Kun toinen kiukuttelee, on toisen keksittävä jotain hauskaa piristykseksi — sellaista on ystävyys.

Tommi-eno on Pikku-Litin ihan paras kaveri. Harmi kyllä enolla on uusi poikaystävä, joka vie enolta aivan liian paljon aikaa. Mustasukkaisuus vaivaa Littiä, mutta onneksi siitä voi päästä eroon — ja saada uuden kaverin. Kuulla on kaksi äitiä, Kimillä kaksi isää. Yhdessä he muodostavat apilaperheen.

Kumminsa Nikin kanssa Kuu voi jutella kaikista asioista. Monenlaiset perhemuodot tulevat luontevasti tutuiksi tässä lämminhenkisessä kirjassa. Geokätköilyn ja salapoliisinhommien lisäksi sivujuonteena kulkee Raparperin isien seikkailut.

Pekka, se fiksumpi ja harkitsevampi, saa toppuutella isää, sitä hömppää tapausta, milloin liiallisuuksiin menevästä kasvissyönti-intoilusta, milloin karppaamisesta, kuntoilusta ja uskomushoitoihin hurahtamisesta. Uimavalvoja Katja on rakastunut kassaneiti Elina Aaltoon — ikävä kyllä toivottomasti, koska Elinan sydän sykkii vain uimahyppääjä Riku Kotkalle. Tilanne kääntyy kenties Katjan eduksi, kun Riku paljastuu lopussa huijariksi ja roistoksi.

Kirjassa on puoli sivua sateenkaariasiaa: Tiesitkö, että Itä-Afrikan mossi-heimossa lapsilla on monta äitiä? Himalajan zanskarilaisten luona lapsilla on taas monta isää. Kirja esittelee perheitä ympäri maailman nyky- ja entisajoilta.

Suurin osa kirjasta käsittelee heteroperheitä. Sateenkaariasiaa on tässäkin kirjassa hyvin vähän. Avoliitosta ei puhuta sanaakaan koko kirjassa, rekisteröity parisuhde mainitaan.

Heidänkin pitää hankkia esteettömyystodistus ja kaksi todistajaa liitolleen. Voiko lapsella olla kaksi äitiä tai isää? Perheitä on hyvin monenlaisia. Millaisen oman perheen sinä haluaisit sitten, kun olet aikuinen? Onko hyväksytympää olla poikatyttö kuin tyttöpoika? Esimerkin vuoksi listassa on myös lastenromaani, jossa vaihdetaan rooleja: Tyttöjen tavarat ovat hienoja ja kauniita — ihan muuta kuin autot ja dinosaurukset.

Pukuleikki muuttaa 4-vuotiaan Paavon ihanaksi Jasmine Kukkaseksi. Isähiiri toivoo pojastaan nyrkkeilijää, mutta hiiripoika on kiinnostunut baletista. Pelastuvatko hiiret häijyn kissan kynsistä nyrkein vain tanssien? Kenta on tosi hyvä jalkapallossa ja sotaleikeissä, mutta joskus on hyvä ottaa rauhallisesti.

Tyttöjen kanssa olisi hauska leikkiä barbeilla ja pukeutua prinsessaksi, jos he vain huolivat Kentan mukaan. Samuel tykkää kukista ja näyttelemisestä ja leikkii mielellään tyttöjen kanssa.

Koulussa muut pojat pitävät häntä tyttömäisenä mamona ja sulkevat hänet pois leikeistään. Ei ihme, ettei Samuel halua mennä kouluun. Juttelu isän ja mummun kanssa paljastaa, että kiusaajat voivat saada syitä vaikka mistä - sellaisistakin asioista, joita kiusattu ei edes ymmärrä. Dennis 12 vee asuu isänsä ja veljensä kanssa — ja kaipaa äitiään, josta muistaa ihanan keltaisen mekon. Löydettyään kulmakaupasta Voguen, jonka kannessa komeilee keltainen mekko, Dennis innostuu muodista.

Koulun suosituin tyttö Lisa jakaa kiinnostuksen, ja kaksikko kehittelee pukuleikistä mainion kepposen. Ensimmäisenä koulupäivänä häntä luullaan pojaksi — eikä Simonella ole aikomustakaan korjata virhettä. Mutta sitten tulee urheilutunti ja aika riisua vaatteet…. Sara ja Henri pääsevät leirille, mahtavaa! Paitsi ei Henrin mielestä. Henri on tottunut kiusaamiseen, koska ei välitä jalkapallosta vaan näprää mieluummin kaikenlaista käsillään. Kiusaajat yllättyvät, kun saavat nähdä Henrin loistavat ompelutaidot.

Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin 1. Kaikki mikä sinulle kuuluu. Gamiani, eli, Kaksi rajatonta yötä. Kädet ylös, housut alas. Minä, Simon, Homo Sapiens. Egyptin prinssi ja muita homonovelleja. Kesän jälkeen kaikki on toisin. Kun enkelit katsovat muualle. Hello, I love you. Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus. Emma ja erilainen perhe. Paavo Virtanen ja tyttöjen tavarat. Samuel ja Kekkosen puku. Tämä haku on vain Kirjasammon toimitetuille sisällöille, eikä se löydä teos- ja kirjailijatietosivuja.

Niitä voit hakea vasemman ylänurkan haulla. Skip to main content. Secondary menu Hae kansikuvia Selaile sisältöjä Selaile genrejä Kysy kirjallisuudesta. Olet täällä Etusivu        Kirjahyllyt.

HLBTI-kirjallisuutta Tässä kirjahyllyssä on kaunokirjallisuutta, jossa keskeisinä aiheina ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Ulkomaiset kirjailijat Ulkomaisia nykykirjailijoita Michael Cunningham — Koti maailman laidalla , Tunnit Cunninghamin teoksissa seksuaalivähemmistöteemat ovat usein esillä.

John Irving — Minä olen monta Irvingin romaani seuraa erään bi-miehen elämää lapsuudesta aina vanhuuden kynnykselle. Jonas Gardell — Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin Tämä ruotsalaisen homoväestön aids-kriisistä kertova tarina ilmestyi poikkeuksellisesti ensin televisiossa minisarjana, jonka jälkeen kirjat julkaistiin kolmessa osassa: Jeffrey Eugenides — Middlesex Tämä lieneekin listan ainut intersukupuolisuudesta kertova teos.

David Ebershoff — Tanskalainen tyttö Tositapahtumiin pohjautuva tarina transsukupuolisesta luvun alussa on päätynyt taannoin elokuvaversioksikin, jonka myötä kirjasta otettiin myös meillä uusi painos. Kassandra Block — Rakkauden puukottamat Frankfurtissa yksin asuvat lesbonaiset joutuvat sarjamurhaajan uhreiksi.

Jeanette Winterson — Ei appelsiini ole ainoa hedelmä Osin omaelämäkerrallisessa Whitbread-palkitussa esikoisromaanissaan Winterson kuvaa pienessä uskonnollisessa yhteisössä kasvavan tytön tarinaa ja käsittelee myös seksuaalista heräämistä ja ensirakkautta.

Garth Greenwell —  Kaikki mikä sinulle kuuluu Palkintoehdokkuuksia kerännyt, Suomessakin taannoin vieraillut amerikkalaiskirjailija kuvaa kehutussa esikoisromaanissaan Bulgariassa asuvaa opettajaa. Ulkomaisia klassikoita William S. Burroughs — Alaston lounas , Hämy Beat-sukupolven yksi avainhahmoista oli elämänsä loppupuolella avoimesti homoseksuaali.

Radclyffe Hall — Yksinäisyyden kaivo Vuonna julkaistu kirja kertoo Stephen-tytöstä, joka on erilainen käyttäytyessään poikamaisena pidetyllä tavalla. Markiisi de Sade — Sodoman päivää Markiisin teos sisältää kaikkea mahdollista seksuaalisen halun purkausta, ja homoseksuaalisuusteemat on lisätty sekaan todennäköisesti mahdollisimman suuren lisäjärkytyksen aiheuttamiseksi aikalaisissa. Alfred de Musset — Gamiani Goottilainen romaani ja eroottisen kirjallisuuden klassikko, jossa päähenkilö on lesbo.

Eugenio Giovenardi — Isä Belmiron rikos Katolisen kirkon jättäneen papin kirjoittama teos, jossa uuteen seurakuntaan saapunut pappi puolustaa oikeuttaan rakkauteen ja omaan totuuteensa. Jean Genet — Querelle Merimies sävähdyttää bretagnelaista satamakaupunkia, häneen sortuvat niin miehet kuin naisetkin.

Forster — Maurice Ensimmäisen maailmansodan aikaan sijoittuva historiallinen romaani. Djuna Barnes — Yömetsä Modernistisen englanninkielisen naiskirjallisuuden klassikkoteos vuodelta sisältää myös kuvauksen kahden naisen suhteesta.

Manuel Puig — Hämähäkkinaisen suudelma Argentiinalaiskirjailijan teos koostuu lähes täysin kahden sellissä istuvan hahmon välisestä dialogista. Phil Andros — Kädet ylös, housut alas "Kirjallisesti korkeatasoista ja vetävää homopornoa" sen kummemmin kiertelemättä. Nuortenkirjallisuutta Becky Albertali — Minä, Simon, homo sapiens Riemastuttavan nuortenromaanin päähenkilö vuotias Simon ei ole ulkona kaapista homoutensa suhteen, ja hän inhoaa kaikenlaista draamaa.

Meredith Russo — Tyttösi sun Sukupuolensa korjannut Amanda on vaihtanut asuinpaikkaa ja koulua. Alison Bechdel — Lepakkoelämää , Hautuukoti Bechdel puolestaan tekee sarjakuvaa lesbonäkökulmasta. Kotimaiset kirjailijat Finlandia-voittajia Pentti Holappa — Ystävän muotokuva Kotimaisessa kirjallisuudessa homoteema löi itsensä kansan tietoisuuteen viimeistään vuonna , kun Pentti Holapan Ystävän muotokuva palkittiin Finlandialla.

Johanna Sinisalo — Ennen päivänlaskua ei voi Sinisalon esikoisromaani oli vuonna ensimmäinen Finlandian voittanut spekulatiivisen fiktion edustaja, ja myös tässä päähenkilönä on homoseksuaali mies. Pirkko Saisio — Punainen erokirja Myös Saisio palkittiin ansaitusti Finlandialla omaelämäkerrallisten romaaniensa trilogian viimeisestä osasta. Muita Leena Lehtolainen — Ennen lähtöä Tässä dekkarissa tutkitaan homoseksuaalin kunnallispoliitikon murhaa. Kaj Korkea-aho — Tummempaa tuolla puolen Korkea-ahon teoksessa on myös mukana spekulatiivisen fiktion elementtejä, varsinkin kauhua.

Christer Kihlman — Ihminen joka järkkyi Kihlmanin kirja on hyvin vahvasti omaelämäkerrallinen. Sami Hilvo — Viinakortti Tässäkin palataan pienelle paikkakunnalle hautajaisia varten kuten Korkea-ahon romaanissa. Tapani Heinonen — Reunalla Heinosen Reunalla -romaanissa lapsuus- ja nuoruusmuistot tulevat pintaan päähenkilö-Juhanin isän sairastuttua.

Heli Kruger — Olen koskettanut taivasta Urheilija kirjoitti ilmestyttyään muistaakseni jonkinlaista kohua herättäneen kirjan lesbosuhteesta pituushyppääjän ja opettajan välillä. Sofi Oksanen — Baby Jane Yksi viime vuosien menestyneimmistä suomalaiskirjailijoista kirjoitti ennen kansainvälistä suursuosiotaan toisessa romaanissaan lesbopiireistä ja masennuksesta.

Jenny Kangasvuo — Sudenveri Kangasvuon Kuvastaja-palkittu romaani menee genrensä puolesta suomikumman alueelle. Harald Birger Olausen — Egyptin prinssi ja muita homonovelleja Seksuaalivähemmistöistä kertovia novellikokoelmia ei ole kotimaisessa kirjallisuudessa juuri ilmestynyt. Nuortenkirjallisuutta Siri Kolu — Kesän jälkeen kaikki on toisin Kauniissa pienoisromaanissa Peetu pääsee isänsä kanssa kesällä kymmenen kertaa purjelennolle.

Siiri Enoranta — Surunhauras, lasinterävä Topelius-palkitussa fantasiaromaanissa prinsessa Sadeia lasittarineen matkustaa Surukauriin saarelle.

Marja Björk — Poika Transsukupuolisen henkilön äidin näkökulmasta kerrottu ja kirjoitettu, myös nuorille lukijoille sopiva Poika pääsi Finlandia Junior -ehdokkaaksi. Salla Simukka — Kun enkelit katsovat muualle , Lumikki -trilogia Nuortenkirjallisuutemme suuri menestyjä Simukka on alusta asti osannut käsitellä teoksissaan vaikeita aiheita.

Uma Karma — Kaiken se kestää Esiin on nostettava myös tämä muutamien vuosien takainen omakustanne, josta on muodostunut käsittääkseni jonkinlainen kulttisuosikki. Hellevi Salminen — Hello, I love you Pienoisromaanissa on hyvin kaunista kerrontaa sisältävä tarina kolmiodraamasta kahden pojan ja yhden tytön välillä. Vilja-Tuulia Huotarinen — Valoa valoa valoa Päiväkirjaromaanissa kerrotaan vuodesta , jolloin räjähtivät sekä Tsernobyl että päähenkilö Mariian tajunta. Reija Kaskiaho — Nikottelua Nikottelua on asiallinen romaani, jossa päähenkilö on ihan tavallinen vuotias poika, joka sattuu tykkäämään pojista.

Hennariikka Romu — Elämänviiva Listan aikaisempien nuortenkirjojen ollessa viime vuosilta tämä on kirjoitettu jo Sarjakuvia Wolf Kankare — Miska Pähkinä Suomeksi ja englanniksi kirjoitettu esikoisteos kertoo Miskasta, joka on määritetty syntymässä naiseksi mutta on elänyt jo viisi vuotta miehenä. Annukka Leppänen ja Katsu Kujala — Anopin unelma Edesmenneeseen Z-lehteen piirtäneen Annukka Leppäsen esikoisalbumi Anopin unelma on lesbosarjakuvan eliittiä sisältäen hulvatonta huumoria.

Tiitu Takalo — Kehä Takalon sarjakuvassa vuotias nyrkkeilijätyttö Julia tutustuu salilla ikäiseensä Alexandraan. Tämän lupauksen jos rikon on rangaistukseni ääretön kaikkien Raamatun opetuslasten määräämä, joista te kaikki opetuslapset olet toinen eli kaikki opetuslapset ja ne kaikki Raamatun ovat kuin ovatkin kaikki Raamatun opetuslapset.

Kun me langennut olemme hyökänneet kaikki Raamatun opetuslapsetme joudumme pitämään lupauksemme Perustulosta kaikille Suomen Kristityille aina ja ikuisesti ja joudumme häpeäksemme jättämään tämän maan ja tekemään käskynne mukaisen matka Roomaan itäosien kautta ja sieltä Jerusalemiin kohdataksemme kohtalomme Itsensä Jeesuksen Kristuksen Nasaretilaisen kautta.

Kun tämän lupauksen olemme rikkoneet joudumme tekemään rikotun lupauksen taian. Nyt kun te kaikki olette meidät siihen pakottaneet, olette todella kansoinenne turvassa meiltä langeneelta kansalta, sillä sytymme palamaan elävältä jos jatkamme tiellämme.

On langenneiden enkeleiden kappaletta , sekä langenneen ihmiskunnan kappaletta aika kokoontua yhteen oman noitapadan ääreen ja löytää kohtalonsa sitä kautta. Me olemme lupauksemme rikkoneet, sillä tätä tekstiä ei voi ilman sitä tosiasiaa kirjoittaa. Me kuolemme rikotun lupauksen kiroukseen. Se on miehimystelyä, jos langennut kansa joilta meidät kaikki tämän tekstin henkilöt on suojattu Kuittaus: This is the text I sent to the Simon Wiesenthal foundation: Of this text I got the message: I think this was the Finnish nazis threatening me!

Do they really do it, like in the war in ? Etsi Toggle navigation Valikko. Keskustelu24 Yhteiskunta Uskonnot ja uskomukset Synti Seksi seurustelusuhteessa Seksi seurustelusuhteessa onko syntiä? Siis, jos mies ja nainen seurustelevat vakavasti ja rakastavat toisiaan, onko se syntiä, että he harrastavat seksiä? Hehän ovat kumppanit, jotka ovat sitoutuneet toisiinsa sekä henkisesti että fyysisesti, ovat näin yhtä.

Uskon Jumalaan, mutta en voi ymmärtää ja kuvitella meneväni naimisiin semmoisen miehen kanssa, jonka kanssa en ole ensin elänyt avoliitossa arkea ja harrastanut seksiä. Se olisi muuten kuin ostaisi sian säkissä, jos menisi naimisiin tuntematta toista joka tavalla. Jos nämä ehdot täyttyvät, asiassa ei ole sinänsä mitään väärää, vaan avopari elää itse asiassa teologisesti tarkasteltuna avioliitossa, vaikka Suomen lainsäädännössä heidän suhdettaan kutsutaankin avoliitoksi.

Tämä on täysin selvää luomisoikeudellisen avioliittokäsityksen valossa. Myöskään häät eivät ole Raamatussa avioliiton edellytys. On siis olemassa suhteita, jotka ovat Jumalan edessä avioliittoja, vaikka ne yhteiskunnallisen lainsäädännön silmissä olisivatkin vain avoliittoja.

Avioliitto perustuu Tunnustuskirjojen ja Lutherin mukaan luonnonoikeuteen eli luomisjärjestykseen. Samaa kantaa edustaa myös Raamattu. Sen lisäksi, että avo- ja avioliittojen välille ei edes ole voitu tehdä eroa monina aikakausina kirkon historiassa, myös osa nykyisistä kirkoista on tullut siihen johtopäätökseen, että avoliittoja voidaan pitää avioliittoina. Koska ei siis voida perustellusti katsoa, että avoliitossa eläminen olisi itsessään syntiä tai väärin, ei myöskään voida oikeutetusti kieltää kristittyjä elämästä avoliitossa.

Tosin avioliiton virallinen rekisteröiminen voi olla hyödyllistä. Häät tai vihkiminen eivät kuitenkaan ole avioliiton kannalta välttämättömiä, vaan ne ovat ehdollinen yhteiskunnallinen tapa, jota voidaan noudattaa tai jättää noudattamatta. Sellaista, mikä ei ole välttämätöntä, ei voida ehdottomana vaatiakaan.

Erityisen ongelman on nyky-Suomessa synnyttänyt suhtautuminen avoliittoihin. Etenkin herätyskristillisissä piireissä on perinteisesti ajateltu, että avoliitto on aina ja välttämättä syntiä. Avoliitto on haluttu nähdä avioliiton vastakohtana. Sellaisen parin asumista yhdessä, jota ei ole laillisesti vihitty avioliittoon, on pidetty automaattisesti syntinä ja kristitylle sopimattomana.

Perinteinen herätyskristillinen avioliittoteoria on muodostunut luvun käytännön pohjalle. Se voidaan tiivistää käsitykseen, jonka mukaan avioliitto on sama asia kuin lainvoimainen vihkiminen. Jos on vihitty, on avioliitossa, muuten ei. Aviollinen elämä ilman lainvoimaista vihkimistä on määritelty haureudeksi.

Mielenkiintoista on, että missään kohtaa Raamattua ei näytetä edellyttävän häitä, vihkimistä tai jonkinlaista seremoniaa avioliiton syntymisen edellytykseksi.

Useista ihmiskunnan kantaisistä ja patriarkoista vain todetaan, että he ottivat itselleen vaimoja tai yhtyivät heihin.

Monissa maissa avioliitot solmittiin tuolloin ns. Tapaoikeudella tarkoitetaan ikimuistoisista ajoista periytyneitä kirjoittamattomia oikeussääntöjä, 'maan tapaa'. Tapaoikeuden nojalla riitti, että mies ja nainen olivat sopineet olevansa aviopuolisoita, jotta heidät myös sellaisiksi katsottiin.

Tapaoikeus muodosti keskiaikaisen Englannin oikeusjärjestelmän perustan. Siihen perustuva avioliitto, ns. Tällä tavoin solmittua avioliittoa ei siis voida tarkastaa henkikirjoittajalta. Kirkollinen vihkiminenkään ei keskiajalla ollut pakollista, kuten se ei tietenkään ole Yhdysvalloissakaan, joten edes kirkonkirjoista ei ole apua henkilön siviilisäädyn selvittämiseksi.

Jäljelle jää siis vain kaksi vaihtoehtoa: Joko täytyy todeta, että suurin osa keskiajan ihmisistä ei ollut avioliitossa, vaikka he itse näin ajattelivat, vaan päinvastoin he elivät koko ikänsä haureudessa, tai sitten täytyy luopua vaatimuksesta, että avioliitto täytyisi voida tarkistaa jostakin rekisteristä.

Ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, on samaa ruumista hänen kanssaan? Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä. Joka yhtyy lihallisesti toiseen ihmiseen, on samaa lihaa hänen kanssaan.

Joka yhtyy hengellisesti Jumalaan, on samaa Henkeä hänen kanssaan. Siksi Raamattu antaa avioliitolle tämän määritelmän: Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi. Avioliitto on sitä, että on yhtä lihaa. Se ei ole termi, se ei edes ole vain relaatio, vaan se on entiteetti, toisin sanoen olemistodellisuus.

Avioliitto olemistodellisuutena on kenties meidän silmiltämme kätketty, salaisuus, samassa mielessä kuin esimerkiksi Kristuksen reaalinen läsnäolo ehtoollisaineissa tai Pyhän Hengen läsnäolo uskovassa on salaisuus. Olemukseltaan nämä asiat ovat analogisia. Raamattu kuitenkin opettaa selvästi, että avioliitossa on läsnä tällainen todellisuus, joka syntyy lihallisen yhtymisen kautta, ja joka on tarkoitettu pysyväksi: Mutta maailman alussa Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi.

Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako. Ne kaksi, jotka ovat tulleet yhdeksi lihaksi. He eivät enää ole kaksi, he ovat yksi. Jumala on yhdistänyt heidät. Jumalan luomistarkoitukseen sisältyy se, että nämä kaksi pysyvät yhdessä. Liittyminen ja yhdeksi lihaksi tuleminen eivät myöskään ole avioliiton edellytyksiä tai seurauksia, vaan ne ovat sen olemus.

Kummankin pitää esiintyä yhdessä. Liittyminen velvoittaa yhdeksi lihaksi tulemisen, sillä puolison ruumis ei kuulu hänelle itselleen,42 yhdeksi lihaksi tuleminen taas velvoittaa liittymisen. Jos näin ei todellisuudessa käy, se ei ole Jumalan vika, vaan ihmisten, jotka käyttävät Jumalan luomistyötä väärin. Haureus on yhdeksi lihaksi tulemista ilman liittymistä, huorintekeminen eli aviorikos taas yhdeksi lihaksi tulemista jonkun muun kanssa kuin sen, johon on jo liittynyt.

Julkisen kihlauksen jälkeen kihlautuminen jonkun muun kanssa on Lutherin mukaan aviorikos. Miten sitten on laita, jos seurustelee vakavasti ja rakastaa, mutta asuu vielä eri osoitteissa kumppanin kanssa? He yöpyvät satunnaisesti toistensa luona ja on myös seksiä lue rakastelua, kun rakastavat.

En ymmärrä, jos tämä on syntiä? Sen kyllä osaan ymmärtää, että yhdenyön jutut yms. Vaan missä Jeesus teki ensimmäisen ihmeensä? Mitä Jeesus sanoi syntiselle naiselle? Itse tulin uskoon vasta vanhemmalla iällä, joten esiaviollisia suhteitakin on elämään mahtunut yksi jos toinenkin. Seksiä on ollut sekä miesten että naisten kanssa, ja nyt kysymys kuuluukin, olenko yhtä heidän kaikkien kanssa?

Olenko mahdollisesti avioliitossa tämän ensimmäisen kanssa vaiko viimeisen, näin Raamatun mukaan katsottuna? Ja mitenköhän tämä yhtä lihaa oleminen ilmenee? En ole itse huomannut muutoksia itsessäni. Sydämenikin olen särkenyt ehdottomasti menettämällä rakkauden, seksillä ei ole ollut paljon tekemistä tämän asian kanssa. Mitä yhtyminen edes on, onko se sama kuin yhdyntä? Voiko samaa sukupuolta olevan kanssa yhtyä? Ja myös seuraavalla viikolla seurustellaan vakavasti ja takastetaan toisiaan ja ollaan sitouduttu toisiinsa sekä henkisesti että fyysisesti ja harrastetaan seksiä - tosin nyt tällä viikolla on kyseessä todellinen elämäni rakkaus, viimeviikkoinen oli inhimillinen erehdys, jonka Jeesus antoi anteeksi.

Mitä tarkoitat "vakavalla seurustelulla"? Mitä tarkoitat "toisiinsa sitoutumisella"? Mitä tarkoitat "henkisellä" ja "fyysisellä", sillä ei ole olemassa toisistaan erillistä henkistä ja fyysistä. Se on Descartesin tunnetuksi tekemä jaottelu, jonka vika on se, että se on mielivaltainen ja perusteeton. Miten uskominen eroaa "ei-uskomisesta"? Miksi luot keinotekoisia vastakkaisuuksia? Missä mielivaltaisessa kohdassa oikein tapahtuu siirtyminen "ei-seksistä" "seksiin"?

Miksi luot itse tuollaisia ongelmia? Nuo ongelmat syntyvät siitä, kun ajattelet, että niiden täytyy olla jossain suhteessa kristinuskoon, joka itsesi tulkitsemassa muodossa ohjaa elämääsi jonain perustana. Se on täysin mielivaltainen perusta, sillä se voisi olla mikä tahansa muukin enemmän tai vähemmän koherenssi näkemysten ja uskomusten joukko. No, yritän vastata niihin, vaikka en ole varma osaanko vastata oikein, mutta tässä tulee, mitä mietin: He kunnioittavat toisiaan tasavertoisina ihmisinä.

Ennen rakastumista seuraa ihastuminen, mutta se on voimakkuudeltaan ja syvyydeltään laimeampi kuin rakastaminen. Tiedän, että osa ihmisistä erottaa käsitteet rakastuminen ja rakastaminen, mutta korostan, että minusta ne ovat sama asia.

Siis sillä hetkellä kun rakastuu, niin rakastaa tätä ihmistä. Siis rakastaminen on semmoinen äärettömän voimakas tunne sisimmässä sitä toista ihmistä kohtaan, joka saa puolustamaan toista lähes loputtomiin. Kun rakastaa niin se toinen ihminen on elämäsi tärkeimpiin ihmisiin kuuluva henkilö. Se tunne tuntuu sydämenpohjassa asti ja haluat olla ikuisesti hänen kanssa ja jakaa hänen kanssa koko elämäsi Sitä, että on vain oman kumppanin kanssa seurustelusuhteessa ja intiimisti ja tunne on molemminpuolinen.

On yhdessä niin myötä kuin vastoinkäymisissä. Mitä tarkoitat "henkisellä" ja "fyysisellä"? Luonko ja voitko selittää että miten ja millä perusteella sanot näin? Voi olla pelkkää seksuaalista kosketteluakin ilman yhdyntää ja silti se on seksiä. Mielestäni sopivin hetki aloittaa suhteessa seksi on myös se hetki kun tuntee toisen jo hyvin ja voi luottaa toiseen ja suhde on vakavammalla pohjalla kuin pelkkä tapailu, ihanne olisi myös että ihastuminen olisi muuttunut jo rakkaudeksi.

Se mitä kuulen saa minut kokemaan itseni jotenkin huonokis ja likaiseksi, vaikka samaan aikaan uskon vakaasti toimivani kumminkin oikein, koska toimin puhtaasta rakkaudesta sen harrastan myös seksiä seurustelukumppanini kanssa joka rakastaa myös minua. Olen tällä hetkellä sinkku ja siihen syy joka ois jo novellin pituinen tarina jos sitä rupeaisin kirjoittamaan, mutta hyvä syy.

Suorastaan maailmankatsomukseni koittaa horjua tässä ja en enään itsekään tiedä, että mikä tässä olisi moraalisesti ja uskonnollisesti oikein toimia suhteessa seksiin ja miehiin. Otan asian kumminkin sen verta vakavasti, koska uskon jumalaan, vaikka en olekaan kiihkouskovainen eli heluuntalainen tms vastaava, mutta pointi on se, että uskon jumalaan.

Niin joten toivon, että vastaisit kommentteihini, joihin laitoit kysymykset. Saisin pääni ehkä selväksi asian tiimoilta joku päivä sitten, toivottavasti selkeisi mulle pian. Eli teenkö syntiä vai en toimiessani näin? Mutta mikä on Se Juttu? Synti on ihmisen muodostama määritelmä, joka saa sisältönsä suhteessa muihin käsitteisiin. Lisäksi eri ihmiset ymmärtävät synnin erilailla. Uskomuksia on vaikka kuinka paljon, itse asiassa ääretön määrä. Tiedän kyllä, että "uskominen" ja "ei-uskominen" ovat vastakkaisia, mutta mitä on "uskominen"?

Mikä on oikeata uskomista? Miksi pitää luoda tuollainen uskomusten kokoelma, uskomusjärjestelmä eli uskonto, jota täytyy noudattaa oikealla tavalla. Entä jos uskoo jonkin ylimääräisen asian, jota esimerkiksi kristinuskoon ei ole sisällytetty.

Eihän siinä ole mitään järkeä, kun uskonnot ovat muutenkin mielivaltaisesti määriteltyjä eri uskomusten kokonaisuuksia, kulttuurisesti rakentuneita sosiaalisia luomuksia. Mikä on kielen suhde totuuteen? Mitä esimerkiksi olisi ihmisestä riippumaton "oikea" tai "väärä" tai "oikeudenmukaisuus"?

Koko kysymys on väärin asetettu, sillä nuo määritelmät ja niiden ymmärtäminen lähtevät ihmisten sosiaalisesta vuorovaikutuksesta eikä niitä ihmisestä riippumatta ole. Tosin, jos uskoo, että määritelmät tulevat joltain ihmisen ulkopuoliselta ja ihmistä edeltävältä älyltä, jumalalta, miltälie, niin silloin törmää ristiriitaisuuksiin.

Jos oletetaan, että on Jumala sellainen kaikkivaltias blaa-blaa mitä monoteistisissa uskonnoissa oletetaan. Jos oikea ja väärä on lähtöisin Jumalalta niin oikea ja väärä on silloin mielivaltaista. Yhtenä päivänä Jumala voi aivan hyvin päättää, että murhaaminen, varastaminen, pahoinpitely ym. Emmekä me voi asialle mitään, sillä emme voi kontrolloida Jumalaa.

Toisaalta jos oletetaan, että oikea ja väärä ovat Jumalasta riippumattomia, niin silloinkin törmätään ongelmiin, sillä tällöin olisi olemassa jokin Jumalan ulkopuolinen ja tavallaan korkeampi todellisuus, joka määrää Jumalalle mikä on oikein ja mikä väärin. Moraalisen toiminnan perusta on yhteiskunnassa ja kulttuurissa. Esimerkiksi antiikin aikaan jollain tapaa "vialliset" eli ei täysin terveet vastasyntyneet lapset voitiin hylätä metsään, koska he olivat taakka yhteisölle, eikä siinä ollut mitään kummallista sen ajan ihmisten mielestä.

Mutta nykyään ihmisten elämä, ainakin "kehittyneissä" maissa, on sen verran varmemmalla pohjalla, että toisten hylkäämisen katsotaan yleisesti olevan moraalisesti tuomittavaa. Eli moraalin perusta on pitkälti kontekstista riippuvainen. Ja mitä sitten tarkoittaa että, "tuntee sydämessään, että uskoo jumalaan"?

Mitä käsite 'Jumala' tarkoittaa ja miksi se pitää sotkea moraaliin? Jos halutaa olettaa, että on olemassa todellisuus, jota emme kykene havaitsemaan ja että siellä on jokin mikälie, jonka oletetaan olevan kaiken olemassa olevan alku, niin miksi tähän pitää liittää kaikenlaisia sääntöjä ja moraalinormeja? Emmehän voi edes sanoa mitään tästä mikäliestä, johon käsitteellä jumalakin viitataan.

Emme voi sanoa mitään sen ominaisuuksista. Mutta teetkö syntiä vai et, jos harrastat seksiä toisen ihmisen kanssa ennen avioliittoa? Jos te kerran olette niin sitoutuneita, niin miksi ette mene naimisiin? Yleensä peruste avolitolle on se, että halutaan "kokeilla", sovitaanko yhteen. Suhteessa on takaportti auki ja ero koko ajan mahdollinen. Molemmat osapuolet tietävät, että tämä voi loppua koska tahansa. Jumala ei ole tarkoittanut seksiä tällaiseen vaiheeseen.

On totta, että joissain kulttuureissa ei ole avioliittoa, vaan ollaan uskollisesti yhdessä ilman seremonioita. Suomessa on kuitenkin tapana näyttää sitoutuminen avioitumisella. Avoliitto sanoo ulkopuolisille, että "me testaamme toisiamme".

Sitoutuminen ei näy ulospäin, vaikka sitä olisikin. Jos todella rakastatte toisianne, voitte varmasti luvata koko seurakunnan edessä, että "kunnes kuolema meidät erottaa". Muista mahdollisista syistä esiaviolliseen seksiin: Naimisiin meneminen ei vaadi suurta omaisuutta, elämänsä juhlat voi pitää myöhemminkin. Jos epäilee kykyään seksiin, mars lääkäriin. Hyväksyn avoliiton vain, jos avioitumisen estää yhteiskunnan laki, kuten on tapahtunut esim.

Tämä asia on kyllä todella laaja-alainen ja voi saada aikaan moniulottuvaisia ajatuksia. Tulin siihen pohdintaan, että oikeaan suuntaan menisin, jos: Ei seksiä ennen seurustelua Ei yhteen muuttoa ennen kihlausta nämä asiat myös tuovat suhteeseen turmaa ja luottamusta pysyvyyteen, minä ainakin arvostaisin sitä miestä todella joka kunnioittaisi näitä ''ehtoja''.

Onko tuommoisia miehiä olemassa, siinä ajattelemisen aihetta. Haluan kyllä naimisiin joku päivä. Joo, hyväkysymys ja odotinkin tuota. Rakkaus ja sitoutuminenhan eivät sulje sitä, että arki ei sujuisikaan yhdessä. Mutta onko se sitten oikeaa rakkautta, jos esim. Ehkä se ei sitten ole ollut rakkautta sittenkään vaikka kaikki muut merkit hyvinä hetkinä viittaisivat siihen että on? Sen verran kommentoin nyt tätä asiaa, että mielestäni pariskunnan iällä on paljonkin merkitystä näissä asioissa.

Jos on kyseessä "nuoriso-osasto" voi olla tosi hyvä tutustua toiseen aivan rauhassa, kun oma itsekin saattaa olla vielä tuntematonta aluetta. Jos taas on kyseeesä viisikymppinen pariskunta on kyseessä jonkin verran eri asia. Viiskymppisillä on jo oma historiansa. Siinä iässä ihminen melko tarkkaan tietää mitä haluaa ja mitä ei. On elämän kokemusta ja toisesta huomaa aika äkkiä onko tämä sopiva tai ei.

Jos ajatellaan "kristillisiä" piirejä tärkeintä kai on toiseen ihmiseen sitoutuminen. Seksiä voi harrastaa, jos on sitouduttu. Ei kait kukaan ihan vakavissaan odota, että 50 v pariskunta pitelee toisiaan kuukausi kaupalla vain kädestä kiinni. Tärkeintä parisuhteessa on sitoutuminen. Sitä joko on tai sitten ei. Papin aamen ei vaikuta tähän asiaan mitenkään.

Eli nämä ovat kinkkisiä juttuja, mutta uskon asiaa mietittyäni nyt, että ratkaisun avain on sitoutuneisuus ja tunteet! Kyllä Raamatun selkeä ilmoitus on, että avioliitolla on erittäin tärkeä merkitys. Koko Raamatun ilmoitus pitää sisällään voimakkaan liittoajatuksen. Jumala vihaa hylkäämistä, siksi myös miehen ja naisen välinen suhde on tarkoitettu kestäväksi ja jos miehen ja naisen yhtyessä yhdeksi lihaksi, he kuitenkaan eivät ole liitossa sitoutuneet toisiinsa, on se miehen ja naisen välisen suhteen irvikuva.

En halua tätä loukatakseni sanoa, mutta Raamatun kokonaisuus on selkeästi tämän takana. Haureuden tähden annettiin lupa erota, mutta tästäkin Jeesus sanoi, että tämänkin Jumala Mooseksen kautta salli vain ihmisen kovasydämisyyden tähden. Siihenkin viitataan monesi, että Raamatun henkilöillä oli monia vaimoja, täytyy kuitenkin muistaa, ettei missää Raamatun kohdassa sanota, että tämä olisi Jumalan mielenmukaista toimintaa, päin vastoin, esim Salomon kohdalla.

Kun monesti myös sanotaan, ettei voi ajatella sitoutuvansa tulevaan puolisoonsa, jos ei ole ensin kokeillut, että onko hän hyvä seksi kumppani.

Haluisin muistuttaa, että Raamatun mukainen avioituminen noudattaa seuraavaa ajatusta: Sillä tämä on Jumalan tahto, teidän pyhityksenne, että kartatte haureutta, että kukin teistä tietää ottaa oman vaimon pyhyydessä ja kunniassa, ei himon kiihkossa niinkuin pakanat, jotka eivät Jumalaa tunne; Täytyy muistaa, että jos on valmis kuuntelemaan Jumalan johdatusta tässä asiassa, niin enpä usko, että Jumala haluaisi johdattaa puolisoa, jonka kanssa seksi olisi aivan kauheaa.

Ja jos niin olisi niin sitten avioliitossa olisi ilmiselvästi muu tarkoitus ensisijaisempaa. Toinen ajatus on siinä, että mietipä, kun ei ole koskaan seksiä harrastanut ennen aviota, niin eihän silloin kumpikaan tiedä miltä sen seksin pitäisi tuntua, että mikä on huonoa tai hyvää seksiä, vaan silloin se on niin täydellistä kuin vain voi olla koska ei ole mitään vertauskohtaa.

Näin Jumala sen on tarkoittanut, miksi siis ei pitäytyä siinä, minkä Jumala on hyväksi nähnyt, vaan lähteä tekemään mutkia alueelle, joka on hyvin haavoittava pienen ihmisen sisimmälle. Kaikkea hyvää suhteeseenne ja voimaa tehdä Jumalan mielenmukaisia ratkaisuja. Anna Pyhän hengen tutkia itseäsi, enkä minä sinua halua siis tuomita suuntaan tai toiseen: Jotenkin viallinen vissiin Mutta mitä tarkoitat tällä: Seksi miehen kanssa on hirveää tai sitä ei ole lainkaan.

. Kari Hukkila — Tuhat ja yksi Esseemäisesti pohdiskelevassa teoksessa päähenkilön ystävä löytää Italiassa etiopialaisen paperittoman, ja näiden välille muodostuu erikoinen seksin sävyttämä riippuvuussuhde. Huone Pariisissa Baldwin, James. Etsi Toggle navigation Valikko. Koko kysymys on väärin asetettu, sillä nuo määritelmät ja niiden ymmärtäminen lähtevät ihmisten sosiaalisesta vuorovaikutuksesta eikä niitä ihmisestä riippumatta ole. Avioliitto olemistodellisuutena on kenties meidän silmiltämme kätketty, salaisuus, samassa mielessä kuin esimerkiksi Kristuksen reaalinen läsnäolo ehtoollisaineissa tai Pyhän Hengen läsnäolo uskovassa on salaisuus. 11 Nov Nainen Ruoka Kaksplus Tarinoita kauniita naisia, tube x video, seksitreffit vantaa, .. Eroottiset pornokertomukset äiti ja seksi Naista seksiseuraksi oulu sex. Teija kakko peppu kuvat isorintaiset naiset tallinna seksi videot poika ja. Mutta homoseksuaalisuus on teema, josta en nykymaailmassa kovin. joulukuu Itsetyydytys teija isoin pillu oulu thaihieronta jumbo parkkipaikka tussu näkyy tytärpuolelta videot eroottisia fideoita ilmaista suomi seksi saana. homoa kypsä nainen seksi alastonkuva homoseksuaalit naturistit youtube. marraskuu Tyylillä tehty eroottinen elokuvakohtaus tuottaa katsojalle Jos kirkko ei ole seksikielteinen, niin ainakin se on surumielinen. myös homoseksuaalisuus joutui entistä ankaramman kriminalisoinnin Hartikainen, Teija & Pordeccu, Lauri. sateenkaariparin avioliittoon – äiti ja tytär kertovat omat tarinansa.

Ilmaisia eroottisia videoita free homoseksuaaliseen hd sex

HD AMATEUR PORN HOMOSEKSUAALISEEN RED TUBE SUOMI